Pure on Tour


- Alles over de biologische snackbar van de Zaanstreek -

Lees hier alles over de eerste biologische snackbar van de Zaanstreek.

 Foto Sandra 1969 bij mijn vader in de verse frietensnijderij in de snackbar "De Bistro" in Langedijk N-H.

Foto Sandra 1969: Bij mijn vader in de verse frietensnijderij in de snackbar "De Bistro" in Langedijk N-H.

Pure on tour is opgericht vanuit een voorliefde voor bewust en lekker eten. Eten waarvan wij de herkomst kennen. We zijn ervan overtuigd dat laagdrempeligheid het begin is van bewustwording.

Pure on tour is aan de tour begonnen en heeft nu een vaste plek vlakbij de Zaanse Schans, om lokaal eten aan te bieden. Kleinschalig en laagdrempelig, kleurrijk en met een prachtige smaakbeleving. Biologische snacks, verse friet, ambachtelijke sauzen en kroketten en ijs direct van de boerderij.

Wij zijn ervan overtuigd dat door bewust te kiezen voor duurzaam en lokaal geproduceerd voedsel, wij kunnen bijdragen aan een gezondere en duurzame toekomst voor onze samenleving. De snack is zo oer Hollands dat een biologische snack helemaal van deze tijd is! Een mooiere en uitdagender plek konden we niet verzinnen, in de Zaanstreek waar de Hollandse welvaart begon!

Pure on tour dient de burger op een leuke en eigentijdse manier te helpen om lekkere, maar bovenal bewuste keuzes te maken die bijdragen aan de zogenaamde circulaire economie.

Pure on tour is gebaseerd op zes duidelijke pijlers: Consumeren, Amuseren, Informeren, Inspireren, Behouden en Bewaren.

CONSUMEREN

Pure on Tour heeft als doel om een zo eerlijk en secuur mogelijk punt te vormen voor lokaal voedsel, om zo een duurzaam en aansprekend alternatief te bieden voor de lekkere tussendoortjes of een gezonde snack.

Pure on Tour kent een rijkdom aan kwalitatief hoogstaande producten. U vindt bij ons de lekkerste producten, gemaakt door traditionele familiebedrijfjes en eigenwijze ambachtslieden.

En bovendien voor een eerlijke prijs!

AMUSEREN

Weg met dat imago van geitenwollensokken en saaiheid! Wij willen onze medeburgers op een leuke en eigenwijze manier bewust maken van de voordelen en het plezier van biologisch eten en gezonde snacks. Wij doen dit door aandacht voor de producten, de klant, kleur en geur te creëren die zijn weerga niet kent.

INFORMEREN

Wij hebben een langdurige en transparante relatie met de boer opgebouwd, gebaseerd op vertrouwen, begrip en wederzijdse belangen en willen dit ook met de burger opbouwen.

Dit doen wij door de mensen zelf het woord te laten voeren: de producent laat zien hoe hij werkt en de klant kan zijn wensen uiten.

INSPIREREN

Foto uit 1969 pap geliefd om zijn eigengemaakte slaatje.

Foto uit 1969: Mijn vader was geliefd om zijn eigengemaakte slaatje

Pure on Tour moet ertoe leiden dat de consument betere keuzes kan én wil maken, van de boodschappen en productkeuzes tot de bereidingswijze en het eetpatroon. Pure on tour wilt behouden en bewaren. Voedsel dat ‘over’ is wordt gebruikt voor jams en chutneys en ‘ouderwets’ ingemaakte groenten. Zo is het mogelijk om een duurzamer voedselsysteem te realiseren dat vervolgens zichzelf in stand houdt, omdat iedereen er werkelijk van profiteert.

BEHOUDEN

De kennis! De kennis van goed eten en werkelijke smaakbelevingen. Onze smaak verandert. De voedselindustrie is er kundig in om onze smaak te manipuleren. Een eerlijke snack geeft voldoening. Eerlijk voedsel kunnen we behouden door kennis.

BEWAREN

Een grote discussie wordt met regelmaat gevoerd, hoe we de 12 miljard mensen gaan voeden in 2050.

- De Motor van Pure on Tour -

De motor van Pure on Tour bestaat uit één persoon, omringt door vele bijzondere personen, gedreven door de natuur, haar biologische opleiding, geïnspireerd door kleur, geprikkeld door ambachtelijke smaken, geschokt door de huidige eetcultuur. Zij wil langzaam, stap voor stap, mooie producten presenteren, kennis delen en overdragen.

Die persoon is Sandra de Jong, die deze drive niet had gehad zonder haar wortels in het horecabedrijf van haar ouders.

Zij waren van boerenafkomst, verkochten mooie en eerlijke producten. Haar jeugd en werk in de snackwereld inspireerde haar bij het belang van goed eten. Het bracht haar, door haar interesse in koken, maar de afnemende ‘kwaliteit’ van verse producten, naar de biologisch dynamische landbouwopleiding Warmonderhof. Nadat ze deze prachtige studie had gedaan en als stagiaire had gewerkt bij diverse biologische boeren, wist zij het….

Ze wilde terug naar het ondernemerschap, het aanbieden van pure producten, maar nu biologisch! Zonder de kracht van de ‘spirit of live’ en de hulp en vertrouwen van familie en vrienden, zou Pure on Tour nog niet zijn verwezenlijkt.